Kuinka kauan sinun on omistettava osake saadaksesi osinkoa?

Saatat yllättyä siitä, että osinkoa saadaksesi sinun ei tarvitse omistaa osaketta kovinkaan kauan. Itse asiassa voit jopa ostaa osakkeen juuri ennen osingonmaksun päättymispäivää ja saada silti seuraavan osingonmaksun. Löydä hyvä valinta pitkällä aikavälillä ja halua turvallisuutta epävarmassa taloustilanteessa wartsila-osake.

On kuitenkin joitakin asioita, jotka on syytä ottaa huomioon, ennen kuin ostat osakkeen vain saadaksesi osinkoa. Tässä artikkelissa selvitämme, mitä sinun on tiedettävä osinko-osakkeista ennen sijoituksen tekemistä.

Mitä ovat osinko-osakkeet?

Osinko-osakkeet ovat osakkeita, jotka maksavat säännöllisesti osinkoja osakkeenomistajille. Nämä osingot maksetaan yleensä neljännesvuosittain, mutta ne voidaan maksaa myös kuukausittain tai vuosittain.

Osinko-osakkeet ovat yleensä suuria, vakiintuneita yhtiöitä, joilla on historiaa osinkojen maksamisessa. Niillä on yleensä vahva taloudellinen asema ja ne tuottavat paljon kassavirtaa.

Miksi sijoittaa osinko-osakkeisiin?

On useita syitä, miksi haluat ehkä sijoittaa osinko-osakkeisiin.

1. Säännöllinen tulo

Yksi tärkeimmistä syistä sijoittaa osinko-osakkeisiin on niiden tarjoama säännöllinen tulo. Tämä voi olla erityisen hyödyllistä, jos olet eläkkeellä tai etsit tapaa täydentää tulojasi.

2. Mahdollisuus pääoman kasvuun

Säännöllisten tulojen tarjoamisen lisäksi osinko-osakkeilla on myös potentiaalia pääoman kasvuun. Tämä tarkoittaa, että sijoituksesi arvo voi kasvaa ajan myötä.

3. Pienempi riski

Osinko-osakkeet ovat yleensä vähemmän riskialttiita kuin muunlaiset osakkeet. Tämä johtuu siitä, että ne ovat yleensä suuria, vakiintuneita yrityksiä, joilla on vahva taloudellinen asema.

4. Hajautus

Osinko-osakkeiden lisääminen salkkuusi voi auttaa hajauttamaan sijoituksiasi. Tämä johtuu siitä, että niillä on taipumus kehittyä eri tavalla kuin muuntyyppisillä osakkeilla.

Asiat, jotka on otettava huomioon ennen osinko-osakkeisiin sijoittamista

Ennen kuin aloitat sijoittamisen osinko-osakkeisiin, sinun on otettava huomioon muutamia asioita.

1. Sijoitustavoitteesi

On tärkeää, että sinulla on selkeä käsitys sijoitustavoitteistasi, ennen kuin alat ostaa osakkeita. Näin voit valita oikeat osakkeet salkkuusi.

2. Riskinsietokykysi

On myös tärkeää ottaa huomioon riskinsietokykysi. Osinko-osakkeita pidetään yleensä vähemmän riskialttiina kuin muunlaisia osakkeita, mutta niihin liittyy silti jonkin verran riskiä.

3. Yhtiön osinkohistoria

Kun harkitset osinko-osaketta, on tärkeää tarkastella yhtiön osinkohistoriaa. Näin saat käsityksen siitä, kuinka vakaita osingonmaksut ovat.

4. Yhtiön taloudellinen asema

Kannattaa tarkastella myös yhtiön taloudellista asemaa, jotta voit varmistaa, että se on riittävän vahva jatkamaan osinkojen maksamista. Tähän sisältyy sellaisten asioiden tarkastelu kuin sen velkaantuneisuus, kassavirta ja tulos.

5. Veroseuraamukset

Lopuksi sinun on otettava huomioon osinko-osakkeisiin sijoittamisen verovaikutukset. Osinkotuloja verotetaan marginaaliveroprosenttisi mukaan, joten sinun on otettava tämä huomioon yleisessä sijoitusstrategiassasi.

Sijoittaminen osinko-osakkeisiin voi olla loistava tapa tuottaa tuloja ja kasvattaa varallisuuttasi. On kuitenkin muutamia asioita, jotka sinun on otettava huomioon, ennen kuin aloitat sijoittamisen.

Jos etsit tapaa hankkia säännöllistä tuloa, kasvattaa varallisuuttasi ja monipuolistaa sijoituksiasi, osinko-osakkeet voivat olla yksi seuraavista vaihtoehdoista